1553

Отвориха ключово летище в района на земетресенията

Турското министерство на транспорта и инфраструктурата съобщи, че летище Хатай, чиято писта беше повредена при земетресенията 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари с епицентър Кахраманмараш, започна да обслужва полети вчера. 

От акаунта на министерството в социалните медии беше направена публикация за летище Хатай, със снимки преди и след ремонта.

АА

Кадри Самсунлу, главен изпълнителен директор на Летище Истанбул IGA, заяви, че екип от 150 души е работил без прекъсване в продължение на няколко дни: „Ние ремонтирахме 3-километровата писта на летище Хатай. Тя отново е готова за експлоатация.“

Пистата, която стана неизползваема и затворена за полети след тежките щети при земетресението с център Кахраманмараш, е от изключително значение за района. След като бъде отворена в района ще могат да пристигнат повече хуманитарни помощи, както и ще бъде улеснен процеса на евакуация на нуждаещите се от окръг Хатай.

Първият полет беше осъществен от самолет на турските авиолинии, който пристигна от Истанбул празен, като бе планирано да се върне с жертви на земетресението. От днес са възстановени редовните полети и тези с хуманитарна помощ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?