Следвайте ни

Отварят кафенетата и ресторантите в Турция

viber icon

Всички кафенета и ресторанти ще могат да приемат посетители между 7 и 21 часа, а доставката по адреси ще продължи до полунощ, съобщи турския президент Ердоган.


„Нощният час ще остане, но ще е  през делничните дни от 22 до 5 сутринта и от събота от 22 до понеделник в 5 сутринта“, каза той. В неделните дни продължава забраната за напускане на дома. 


Тези ограничения не важат за туристите, посещаващи Турция. 


Учениците в Турция ще могат да започнат присъствено обучение от днес. Те ще получат своите свидетелства за учебната 2020-2021 г. на 18 юни. До 2 юли ще може по желание на учебните заведения да се провеждат извънредни часове за наваксване на изгубен материал заради принудителното онлайн обучение до днес. 


Турция досега е приложила над 29,1 милиона дози COVID-19 ваксини. Повече от 16,6 милиона души са получили първите си дози, докато над 12,5 милиона са били напълно ваксинирани, което е 15 на сто от населението, показват данните на здравното министерство.


През последните 24 часа са потвърдени 6 493 нови случая на коронавирус. Броят на новите случаи в неделя беше 6 933. Наблюдава се траен спад на инфекциите в страната. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?