Следвайте ни

Отвъд материалното: Американски милиардер разпродава имуществото си

viber icon

Попитан защо е решил да продава всичките свои принадлежности, Рон Пърлман отговаря така: „Осъзнах, че прекалено дълго време притежавах много неща, които не ползвам и дори не искам.

Стигнах до заключението, че е време да поразчистя къщата, да опростя живота си и да предоставя на други хора възможността да се насладят на някои от красивите неща, които съм купувал, както аз го правих в продължение на десетилетие“.

Това е част от извинението на Пърлман за това, че продава частния си самолет, 80-метровата си яхта и предмети на изкуството на стойност стотици милиони долари, според Bloomberg News.

Той също така продаде дела си в производителя на автомобили Humvee AM General, както и в компания за подправки, като е наел банкери, които да му помогнат да намери купувачи за дялове, които притежава в други компании.

През 1990 г. Пърлман беше третият най-богат човек в САЩ. След това състоянието му нарасна до близо 20 млрд. долара, но в момента разполага с около 4.2 млрд. долара.

“Често, когато хората видят подобно нещо, то прикрива нещо друго. В случая с Роналд, е истина,” казва Грейдън Картър, бившият редактор на списание Vanity Fair, който познавa Пърлман от три десетилетия. “Той се научи да обича и цени буржоазния комфорт на семейството и дома.”

Според Картър Пърлман в момента е “луднал” по това да прекарва време у дома с петата си съпруга Ана и техните двама малки синове.

Ричард Хак, автор на излязлата през 1996 г. биография на Пърлман, обаче не е съгласен.

“Ако искаш по-простичък живот, отиваш и си купуваш ферма в Оклахома, а не продаваш картини от къщата си в Манхатън,” казва той пред Bloomberg. “Ако той продава колекцията си от предмети на изкуството, това е, защото има нужда от кеш.”

А тези пари, според източници в публикацията, ще бъдат използвани за плащането на задължения към Citigroup. Той също така е взел заеми заради колекцията си от предмети на изкуството от JPMorgan Chase, Bank of America и UBS.

Говорител на Пърлман е заявил пред Bloomberg, че милиардерът не продава принудително нищо.

Междувременно Пърлман, който придоби популярност по време на ерата на джънк облигациите на Майкъл Милкън, продължава да се бори с ефекта от коронавируса върху неговите инвестиции, най-вече когато става дума за Revlon - компания, която купува през 1985 г. за 1.74 млрд. долара, но сега се оценява на 365 млн. долара и има 3 млрд. долара задължения, според Bloomberg.

“През цялата си кариера съм сключвал сделки и съм преминавал през тежки период и преди, но пандемията изненада както правителството, така и бизнеса,” казва Пърлман.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?