46

Отровният облак над Пирот прати над 50 души в болница

Над 50 души са хоспитализирани в болниците в Ниш и Пирот със симптоми за отравяне с амоняк, но животът на нито един от тях не е в опасност, съобщават сръбските медии, като се позовават на най-новите информации от болничните заведения. Един човек е починал, но няма потвърждение, че причина за смъртта му е отравяне с амоняк, съобщи държавната телевизия РТС, цитирана от novini.bg.

Полицията призова местните граждани да не напускат домовете си и да не излизат навън. Училищата, детските градини и учрежденията днес не работят.

В Пирот е обявено извънредно положение. Кметът на Пирот Владан Васич свика спешна пресконференция и обясни, че извънредното положение е обявено в момента, когато  отровният облак е надвиснал над града заради вятъра, който духа към Пирот. Той каза, че 20 вагона са били пълни с амоняк и един или два са излезли от релсите и от тях тече амоняк.

Една цистерна е паднала в река Нишава и се очаква това да има последици за флората и фауната. Реакцията на амоняка с водата създава гъст дим и за момента доближаването до мястото е затруднено. 

Достъпът до мястото на инцидента е затворен в диаметър четири километра.

Железопътният трафик е спрян, както и движението по магистралата между Пирот и Бела паланка заради димната завеса и слабата видимост. Поради лошата видимост се е стигнало до сблъсък на няколко автомобила в тази част на магистралата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?