Следвайте ни

Отменят Олимпийските игри в последния момент?

viber icon

Ръководителят на организационния комитет за Олимпийските игри в Токио Тоширо Муто не изключи отмяна в последния момент на най-голямото спортно събитие на фона на нарастващите случаи на заразени с коронавирус, които поставиха пред организаторите нарастващи предизвикателства, пише dariknews.bg.

Запитан на пресконференция дали игрите, които трябва да бъдат открити в петък, все още могат да бъдат отменени, Тоширо Муто каза, че ще следи броя на заразените и ще проведе дискусии с организаторите, ако е необходимо.

"Не можем да предскажем какво ще се случи с броя на случаите на коронавирус. Така че ще продължим дискусиите, ако има скок в заразените", каза Муто.

"Разбрахме се, че въз основа на ситуацията с коронавируса отново ще свикаме петстранни преговори. В този момент случаите на коронавирус могат да се увеличат или да спаднат, така че ще помислим какво трябва да направим, когато възникне дадена ситуация", добави той.

Случаите на COVID-19 нарастват в Токио, а Игрите, отложени миналата година заради пандемията, ще се проведат без зрители. Церемонията по откриването също ще се проведе без зрители и големи олимпийски спонсори, след като все повече спортисти дават положителни тестове за коронавирус.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Jayo

Jayo

21.07.2021 | 10:00

Ами игрите започват днес с турнира по футбол при жените. Просто пак някои хора си чешат перата!

Отговори
3 0
Здраве

Здраве

20.07.2021 | 23:28

А бе хора имали болни или няма, като видиш дупка на пътя защо е заобикаляш. Нормално е да се действа според обстановката.

Отговори
6 0
намръщенЪ

намръщенЪ

20.07.2021 | 22:28

Да ги преместят другаде, НО ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЯПОНСКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ, А ТЕХНИТЕ МЕСТА В ТУРНИРИТЕ ДА СЕ ЗАЕМАТ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ ПО СПИСЪК

Отговори
6 3
Че то ако там има болни

Че то ако там има болни

20.07.2021 | 22:17

Здраве му кажи!

Отговори
9 2
Kay Corleone

Kay Corleone

20.07.2021 | 21:13

Това би било един много хубав световен скандал

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?