Следвайте ни

Отмениха ваксинационните паспорти във Великобритания

viber icon

В Англия няма да бъде въведен сертификат за ваксинираните срещу COVID-19, за да посещават нощни клубове и обществени събития. Това обяви в интервю за Би Би Си министърът на здравеопазването и социалните въпроси на Великобритания Саджид Джавид.

„Имам удоволствието да потвърдя, че няма да реализираме тези планове“, каза той.

По-рано се очакваше, че от края на този месец в Англия, където живеят повече от 80% от населението на кралството, за посещение на дискотеки, клубове и редица публични събития, ще е необходимо да се предостави сертификат за напълно завършен курс на ваксинация.

В същото време властите на Шотландия, една от четирите административни и политически части на Великобритания, обявиха, че от 1 октомври ще направят такъв документ задължителен. Напълно ваксинирани жители на Шотландия могат да получат електронен или хартиен сертификат с QR код, потвърждаващ имунния им статус. Очаква се скоро да бъде достъпен и чрез стандартното приложение NHS Scotland. Ще бъде необходимо да се представи сертификат при посещение на нощни клубове и събития с участието на над 500 души, провеждани на закрито, както и събития с участието на над 4000 души, ако те са на открито.

Сертификатите също ще се изискват от посетителите на събития от всякакъв тип с повече от 10 000 души, което ще засегне шотландските футболни фенове. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Почти навсякъде

Почти навсякъде

12.09.2021 | 18:04

Го махат, с изкл-ие на няколко държавици от ЕС и Израел, които след Ваксинацията са много зле.

Отговори
2 0
Ковид от малцинствата

Ковид от малцинствата

12.09.2021 | 14:19

Саждич-Маждич, като в Булгаристан всичкото муджахидин станало доктор!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?