1553

Отлична идея: караш пиян, миеш трупове в моргата

Съгласно нова програма за борба с шофирането в нетрезво състояние, на пияните шофьори в Молдова ще бъде предложен шанс да получат обратно шофьорските си книжки, ако работят известно време в морга. Идеята е отлична и новите ни депутати могат да се замислят.

Това е т.нар. програма за превъзпитание и беше одобрена миналата година.

Шофьори, които са загубили книжките си заради шофиране в нетрезво състояние, ще могат да платят около $225, за да получат достъп до тази тримесечна програма.

Средната месечна заплата в Молдова е около 340 долара.

В рамките на програмата шофьори, наказани за сядане зад волана в нетрезво състояние, ще помагат за лечението на загинали при пътнотранспортни произшествия, но ако през този период няма такива, ще работят с лекари в моргите.

Първата подобна програма е стартирала наскоро в моргата в Кишинев и в нея са участвали шестима мъже. Те помагали на съдебния лекар при измиването на труповете преди аутопсията, но също и при други задачи – като отстраняване на урина и изпражнения от телата на починалите.

Не всички участници в тази програма обаче имали своето лесно време. Един излетял от моргата само след няколко минути работа.

„Това ме мотивира да не пия алкохол, нито капка в живота си. Не искам да ходя повече там. Това, което виждате в моргата, е истински урок”, казва един от участниците, останал в програмата.

Валериу Савчук, директор на Центъра за съдебна медицина, каза, че този проект ще има огромен психологически ефект върху пияните шофьори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Как така

Как така

13.09.2022 | 12:43

ще помагат за лечението на загинали при пътнотранспортни произшествия

Отговори
0 0
Иво

Иво

11.09.2022 | 22:22

Само ватници могат да измислят подобна глупост.

Отговори
1 0
Деко

Деко

11.09.2022 | 21:19

По-скоро е гавра.

Отговори
1 1
Молдова,добра идея!

Молдова,добра идея!

11.09.2022 | 20:34

Добре ще им дойде на пиянките…ще се замислят следващия път.

Отговори
1 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?