3906

Откриха зелена мамба в кухненска мивка в Южна Африка

Жена от южното крайбрежие на Квазулу-Натал наскоро изживяла шока на живота си, когато открила 1,7-метрова зелена мамба в кухненската си мивка. Синът на възрастната жена веднага се обадил в Центъра за опазване Crocworld, за да премахнат влечугото, пише Times Live.

„Получих обаждане от млад мъж от Сезела за голяма змия, открита в кухнята. Както изглежда майка му е прибирала чиниите, преди да зареди другите, когато е забелязала змията да се катери по пердето. След това (змията) е намерила убежище в кухненската мивка под кофа, където я намерихме“, разказва Уейд Килиан, уредник в центъра за влечуги в Скотбърг. 

Килиан казва, че пристигнал и намерил много нервна възрастна жена с мачете, която крещи за змия.

„За щастие, нейният син е предупредил екипа за влечуги навреме и тя не се е опитала сама да убие змията. Насърчаваме жителите да не се приближават или да се опитват да убиват каквито и да е змии, а по-скоро да се свържат с нас, за да ги премахнем безопасно. Някои видове са застрашени и следователно защитени от закона, но повечето атаки на змии се случват, когато хората се опитват да ги преместят или убият“, посочва той.

Килиан казва, че след като змията е била извадена от кухнята, е била безопасно пусната в местообитание на диви животни, далеч от хората.

Зелените мамби са месоядни животни, които ядат яйца, птици, жаби, гущери, гризачи и други дребни бозайници. Те са предимно самотни и не е известно да са териториални. Предпочитат крайбрежните райони с гъста, сенчеста растителност и са склонни да живеят на дървета. Женските зелени мамби снасят 4 до 17 яйца наведнъж, които се излюпват след около три месеца. Зелените мамби могат да живеят до 14 години. Те имат къси, фиксирани зъби в предната част на устата си и са силно отровни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Не ходете в Южна Африка

Не ходете в Южна Африка

30.05.2023 | 09:24

Има мамби в мивките, може всеки момент да ви застрелят с бодигарда ви, а има и крадливи маймуни, които влизат през прозорците, ако не са добре затворени.

Отговори
0 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.05.2023 | 02:14

О тровни са

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?