Следвайте ни

Откриха обесен известен опозиционер в Беларус

viber icon

Известният опозиционер от Беларус Виталий Шишов е бил открит обесен в парк, а приятелите му заявиха, че е убит от тайните служби.

Започнало е разследване дали е жертва на покушение, направено да изглежда като самоубийство. 

Вчера познати и приятели на Виталий Шишов обявиха, че той е изчезнал недалеч от дома си в Киев. Днес стана ясно, че тялото на младия мъж е открито да виси от дърво в парк в украинската столица. За близките на противника на правителството в Минск няма съмнение какво се е случило. 

"Като имаме предвид заплахите срещу него, това очевидно е работа на тайните служби на Беларус. Става дума за убийство. Виталий е бил бит и след това тялото му е провесено", категоричен е Юрий Лебедев, сътрудник на мъртвия опозиционер.

Виталий Шишов ръководеше организация, която помагаше на граждани на Беларус да избягат в Украйна. Сдружението им помагаше да намерят жилище, работа и да получат правни консултации.

"Преди три седмици Виталий ми каза, че трявба много да внимаваме, защото тайните служби на Беларус инфилтрират митингите, които организираме в Киев. Те идентифицират участниците и организаторите на протестите, за да ги спрат", каза още Лебедев.

Министърът на външните работи на Украйна каза, че страната ще направи всичко възможно, за да открие истината за смъртта на Шишов. Той нарече разследването приоритет на властите. Полицията в Киев потвърди, че проверява дали смъртта на 26-годишният активист е убийство, маскирано като самоубийство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бог да го прости човека!

Бог да го прости човека!

04.08.2021 | 07:01

Убийствата на "неудобни" граждани са типичен, изпитан във времето класически похват на комунистическо-кагебистките диктатори. Да си спомним и почетем паметта на Георги Марков, убит от слугите на любимия ви правешки сървул др Живков.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?