49

Откриха мъртви 11 туристи след изригването на вулкана Марапи в Индонезия

Единадесет туристи са открити мъртви близо до кратера на индонезийския вулкан Марапи след изригването му през уикенда, съобщават спасители, цитирани от Би Би Си.

Трима души бяха спасени. Издирването на още 12 изчезнали е преустановено поради слабо изригване.

По време на изригването в района е имало 75 туристи, но повечето от тях са били безопасно евакуирани.

Планината Марапи, един от 127-те активни вулкани в Индонезия, изригна на 3 декември, като изхвърли пепел на височина до 3 км.

Властите въведоха второто най-високо ниво на тревога и забраниха на жителите да се приближават на по-малко от 3 км от кратера.

Спасените трима души, които също са били открити в близост до кратера, са били "слаби и са имали леки изгаряния", заяви Абдул Малик, ръководител на Агенцията за търсене и спасяване в Паданг. По-рано в понеделник от района бяха евакуирани около 49 алпинисти, много от които също имаха изгаряния.

Спасителите се редуваха да пренасят мъртвите и ранените по трудния терен на планината и да ги качват в чакащите линейки.

Високата 2891 м планина Марапи се намира в най-западната част на индонезийския остров Суматра.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
bumer

bumer

04.12.2023 | 10:31

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:~---> https://tyny.to/sunex

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?