49

Откриха мъртъв бивш шеф на голяма оръжейна компания в Русия

Бившият генерален директор на "Росвооружение" Алексей Огарьов е намерен мъртъв в къща във вилно селище край Москва, съобщи РИА. Тялото е било открито от роднини, няма данни за насилствена смърт.

Следствените органи обаче извършват проверки, резултатите от които ще решат дали да започнат пълноценно разследване или да откажат да го направят.

Отделът на Следствения комитет на Русия за Московска област и областната прокуратура започнаха проверка за смъртта на 64-годишния Алексей Огарьов.  

Той е роден през 1957 г. в Москва. През 1981 г. завършва Московския авиационен институт. До 1997 г. работи във Виена като постоянен представител на Руската федерация към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Участва в редица преговори за разоръжаване.

През юни 1997 г. е назначен за заместник-ръководител на президентската администрация на Борис Елцин, като в същото време е заместник-председател на комисията към президента на Руската федерация по военно-техническо сътрудничество. През февруари 1999 г. е назначен за заместник-секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация, където ръководи въпросите на военно-техническото сътрудничество между Русия и чужди държави. През 1999–2000 г. оглавява „Росвооружение“.

Компанията "Росвооружение" се слива с "Промекспорт" и се трансформира в "Рособоронекспорт". В момента тя е единственият специален износител на местно оръжие и военна техника в Русия с многомилиарден оборот.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?