Следвайте ни

Откриха доказателства за тайна нацистка база в Антарктида

viber icon

Записки на немския подводничар Хайнц Шафер, които съдържат бележки, описващи военна база в Антарктида, бяха открити наскоро, пише The Trendymen.

  Шафер служил като капитан в подводница U-977, принадлежаща към конвоя на Хитлер. Според тези материали мъжът лично акостирал на континента.

Подводницата, на която служил той, е последната от победените по време на Втората световна война. По това време подводницата извършвала тайна мисия, целите на която все още не са известни. В своите материали капитанът на подводницата говори за срещи край бреговете на Антарктида.

През 1945 г., според заповедта на Дениц, подводницата трябвало да се срещне с друг кораб близо до бреговете на континента Антарктида. Шафер решил да не изпълнява заповедта. Според изследователите обаче мисията на U-977 все пак била напълно завършена, след което на 17 август 1945 г. командването на подводницата се предало.

Има версия, че подводницата е доставила доста важни документи до Антарктида и по-голямата част от съкровищницата на Третия райх. Там останалите нацистки кораби попълнили запасите си.

Изследователите отбелязват интересен факт, че при пристигането си в Аржентина на подводницата не е намерена карта на континента Южна Америка. Това може да означава, че подводницата е достигнала бреговете на Южна Америка, тръгвайки от Антарктида, а не от Германия. Следователно не можем да изключим факта, че нацистката база съществува и, кой знае, тя все още може да функционира.

blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?