Следвайте ни

Откриха 5000 трупа на домашни любимци на китайско пристанище

viber icon

Трупове на над 5000 домашни любимци откриха преди дни в картонени кутии в логистично съоръжение в Централен Китай. Според властите основната причина за смъртта на животните е неразположение във веригата за доставки на набираща успех индустрия за масово развъждане в страната. Пристанището се намира в провинция Хенан, от където са спасени няколко стотин любимци, съобщи CBS News. Точните цифри са 50 кучета и котки и 200 зайци, голяма част от които били осиновени, а болните изпратени във ветеринарна клиника за лечение. Мъртвите любимци, от своя страна, са събрани, дезинфектирани и погребани от властите. 

Сред животните е имало кучета, котки, морски свинчета, зайци и други – всички те затворени в метални или пластмасови клетки, които на свой ред били запечатани в картонени кутии за експресна поръчка. Те са прекарали в кутиите поне седмица без вода и храна. 

До трагедията се е стигнало заради неправилна комуникация в корабоплавателната компания и несъответствието в прилагането на разпоредбите за корабоплаване. И купувачите, и продавачите носят вина“, коментира основателят на групата за спасяване на животни „Утопия“. 

От спедиторската компания „Юнда“ заявили пред медиите, че персоналът ѝ е разрешил транспортирането на живи животни в кутии с дупки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?