Следвайте ни

Откриха 16 души заключени в ремарке на ферибот

Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ за ирландското пристанище Рослеър, това съобщи корабният оператор Стена Лайн. Откритието отново привлича вниманието към въпроса за нелегалната имиграция и трафика на хора в Западна Европа, след като миналия месец 39 виетнамци бяха открити мъртви в хладилен камион.

Във вторник екипажът на товарен ферибот, управляван от „DFDS Seaways“, откри 25 мигранти в хладилен контейнер на кораб, плаващ за Великобритания и принуди кораба да се върне на пристанището.

16-те лица в последния случай бяха открити на борда на кораба „Stena Horizon“ от Шербур в Северна Франция в сряда вечерта. „Един от нашите служители по време на рутинна проверка откри 16 души в запечатано ремарке на палубата на кораб“, се казва в изявление на главния служител по комуникациите на „Stena Line“ Йън Хамптън. Всички лица са в добро здраве и са преместени в частен салон за пътници на кораба. Досега няма коментар от ирландската полиция или индикации за националностите на хората.

Междувременно в Дъблин мъжът, задържан за предполагаемо участие в британското дело, свързано с 39-те жертви на Виетнам, се яви в съда по изслушване за екстрадиция. Делото беше отложено за друго изслушване на 12 декември. 

 

 

Източник: skandal.bg/

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?