49
Следвайте ни

Откриха 110 тела на загинали в моргата на Алма-Ата

viber icon

В моргата в Алма-Ата има 110 тела на загинали в масовите безредици в Казахстан. Това кметът на града Бакътджан Сагинтаем казва пред портала Shot. 

45 лица са опознати. "Те обаче не са обикновени граждански лица, а са основно бандити и терористи. Неопознатите са около 50 души“, казва кметът.

Остава мистерия какво се случва с бившия президент на Казахстан Нурсултан Назърбаев. 81-годишният политик не се е появявал нито веднъж на публично място от началото на събитията. Неговият прес секретар Айдос Укибай съобщи в туитър, че Назърбаев е в столицата и дори се занимава с активни консултации в помощ на новия президент Токаев. 

Има слухове, че бившият президент е напуснал родината с цялото си семейство още в началото на размириците. Назърбаев има имоти в Дубай, Абу Даби и Бишкек. Излетял е с 12-местен Embraer Legacy 650 с регистрационен номер UP-EM007. Принадлежал е на швейцарската фирма Comlux.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (1)

Дойдоха "миротворците"! Както в Прага, 1968...

Дойдоха "миротворците"! Както в Прага, 1968...

10.01.2022 | 18:56

https://www.youtube.com/watch?v=9WFVhe1Eqb4 Добре дошли, "миротворци"!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?