3906

Откраднаха персийската котка Мар от апартамент в Истанбул

Трима крадци са откраднали персийска котка заедно с мобилни телефони, лаптопи и малко пари от апартамент в Истанбул.

 

Злодеите покрили лицата си с хирургически маски, нахлули в апартамент в истанбулския квартал Шишли, миналата седмица, докато собственичката на къщата Мерве Зейни и нейната приятелка спяли в стаите си. 

 

Крадците са отмъкнали два лаптопа, два мобилни телефона, бижута и 12 000 турски лири (790 лв). 

 

Преди да напуснат жилището, те решили да откраднат и 3-годишната персийска котка на Зейни на име „Мар“, съобщи информационна агенция Демирорен (DHA) вчера.

 

След като се събудили жените констатирали първо липсата на котката, а след това осъзнали, че са обрани. Те уведомили полицията и подали жалба. Зейни се уверила, че котката ѝ също е открадната, когато гледала записите от охранителната камера на апартамента.

 

„Първонамално помислихме, че котката е избягала от уплаха, но сред това видяхме на записите, разбрахме че тя е отмъкната от злодеите. Тя е спокойно същество. Освен това, тъй като е на три години, може да е малко трудно за крадците да я продадат. Има възможност да я оставят на улицата. Ако някой я види или чуе, моля да се свърже с мен по някакъв начин, ще се радвам много", се жалва Зейни. 

Тя каза, че се тревожи повече за котката си, отколкото за финансови загуби. „Когато вляза в къщата си, изпитвам отсъствието на котката си всяка секунда. Не мога да вляза в къщата си. Много е трудно. Мога да кажа, че се чувствам сякаш са ми откраднали детето от вкъщи.”

 

Зейни заяви на DHA, че полицията не е открила пръстови отпечатъци в апартамента. Тя се надява обаче злосторниците да бъдат заловени от полицията, която започна разследване по случая.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?