71

Отива ли си Ердоган? Кризата свали подкрепата за партията му

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция ще събере 27,7 процента от гласовете при избори днес. Това бележи значителен спад в сравнение с изборите през 2018 г., според скорошно проучване на ORC Research.

 

Опозиционната националистическа "Добра" партия от друга страна е повишила популярността си до 20,6 на сто, според проучването, проведено сред 4620 души в 45 провинции между 1 и 5 юни.

 

На анкетираните беше зададен въпросът „За коя партия бихте гласували, ако има парламентарни избори тази неделя?“ Около 27,7 процента от анкетираните заявиха, че биха гласували за ПСР, което отбелязва спад от 0,7 процента в сравнение с резултатите от проучването от май.

 

Около 23,8 процента изразиха подкрепата си за основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП).

 

Прокюрдската Народно-демократична партия (НДП) получава 7,5 на сто, а Партията на националистическото движение (ПНД) е с 7,1 процента. Тъй като новият изборен закон намали изборния праг от 10 на 7 процента, и двете партии биха имали право да спечелят места в парламента при този сценарий.

 

Турските парламентарни избори през 2023 г. са планирани да се проведат на 18 юни 2023 г. заедно с президентските избори на същия ден.

 

Гласоподавателите ще изберат 600 депутати във Великото народно събрание на Турция за петгодишен мандат, формирайки 28-ия парламент на страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Веселинъ ЕГН 7112136860

Веселинъ ЕГН 7112136860

11.06.2022 | 14:44

Ще започна коментарът си с едно кратко обяснение на думата ...древната българска и руска дума МОШЕнник. Както виждате ,първите четири букви индикирах от къде и от кого води началото си мошенничеството. Води началото си от чифута египтянин,тоест евреин ,да се разбира и арабо-турчин Моисей. Моисей на еврейски се чете Моше. Та Хер Доган е МОШЕнник по природа,но не е единственният,защото цялото му османско племе е такова. Не е истина,че предстои промяна на управлението в Турция. Истината е,че турците са заплашени със САРМАТ от Велика и Благородна Освободителна Русия и искат да инициират една фалшива промяна на властта,по начин такъв,който видяхме при щафетното предаване на властта от една турско-еврейска мафия на друга турско-еврейска мафия(ГЕРБ и Настоящата коалиция.) Неотдавна,когато кметските избори в Турция ги спечели "опозицията" стана ясно накъде бият интригите на грузинският османец ХерДоган.Нека не забравяме,ще произходът на този уникално зъл фашист турски е Лазки,сиреч грузински ислямски произход. Всички грузинци са османци ,в това число и християните. Произходът им е същият като на гърците-Йемен и Етиопияала така също и непризнатата публично досега столица на престъпен Египет -Йерусалим. Дерзайте и нямайте вяра на никой османски грузинец и арменец. Те са евреи,а на евреин не може да се вярва дори когато е мъртъв. Желая Ви приятен ден!

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?