Следвайте ни

Отбелязваме Световния ден против тормоза в училище

viber icon

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка". 

За първи път е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърт и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да изразят своята позиция и неприемане на тормоза в училище, на който са станали свидетели при откриването на учебната година в тяхното училище.

Тогава те били силно потресени от една случка – по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, който бил облечен с розово поло. Момчето не издържало на подигравките и започнало да плаче. Впечатлени от видяното, още на другия ден те закупили и раздали на съучениците си петдесет розови фланелки. Така искали да изразят своята подкрепа за тормозения ученик.

Днес „Денят на розовата фланелка” се отбелязва като Световeн ден срещу тормоза в училище. Популярен е сред учениците от много държави.

В България се отбелязва за първи път през 2012-та година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ВЪН

ВЪН

24.02.2021 | 11:03

ВЪН ДЖЕНДЪРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!

Отговори
3 0
Film

Film

24.02.2021 | 09:42

Amiioo

Отговори
1 0
Поредната лъжа

Поредната лъжа

24.02.2021 | 09:16

Стига лъжи- това не е ден на тормоз в училище! Това е поредната педерунгелска прикрита изява за толерантност към джендърите! Никакви розови фанелки!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай