46

Отбелязаха храмовия празник на църквата „Св. св. Константин и Елена” в Одрин

Храмовият празник на църквата „Св. св. Константин и Елена” в Одрин беше отбелязан на 22 май 2022 г. Това обяви днес на страницата си във Фейсбук, генералното ни консулство в Одрин. Отслужена беше празнична литургия от Адрианополския митрополит Амфилохий, в която взеха участие отец Александър Чъкърък от църквата „Св. вмчк Георги“, неговата съпруга Мария Чъкърък, Георги Чъкърък и гръцки духовници.

Българско консулство в Одрин

На събитието присъстваха генералният консул в Одрин Борислав Димитров, генералният консул в Истанбул Васил Вълчев, председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, председателят на Тракийско дружество „Георги Сапунаров”- Хасково Кирил Сарджев, председателят на Тракийско дружество “Екзарх Антим I”- Бургас Тодор Атанасов, представители на Българската екзархия в Истанбул и представители на българските дипломатически мисии в Турция.

Българско консулство в Одрин

За отбелязване на храмовия празник имаше голям брой представители на тракийските дружества от Хасково, Бургас и българската общност в Истанбул.

Българско консулство в Одрин

Преди службата беше поднесен венец от СТДБ и цветя пред паметника на Екзарх Антим I в двора на църквата.

 

Снимки от Българско генерално консулство в Одрин

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Paula Fox

Paula Fox

25.05.2022 | 13:28

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?