1553

От престъпник до идол! Какъв е Путин за руснаците в Белград

Километрична колона от руснаци, гласуващи на президентските избори, се простираше през няколко улици и напълно обгради блока в близост до Руското училище в Нови Белград, около 14:00 ч. днес, в последния ден от тридневните избори за президент на Русия.

На поляната срещу училището са останали активисти, организирали различни акции днес.

Чайковски и „Лебедово езеро“ могат да се чуят на заден план, като напомняне за по-ранна демонстрация, по време на която беше чута музика от този балет. Бяха пуснати и песни за свободата от руски музиканти, които бяха символи на протеста, воден от покойния Алексей Навални.

Пьотър Никитин от Руския демократичен форум заяви пред телевизия N1, че всички хора, които идват тук днес, гласуват срещу Путин.

"Нека гласуват за всеки от алтернативните фалшиви кандидати, но стига да не е Путин. Някои планират да пуснат невалидна бюлетината, като отбележат повече от един кандидат. В тези редици няма да намерите някой, който да подкрепя Путин", каза Никитин.

Всъщност това се оказа невярно. Камерите записаха и хората, които подкрепят президента. Жена дойде облечена с тениска със снимка на Владимир Путин. "Путин е най-добрият президент в света", заяви тя.

Друга рускиня посочи, че Путин е „война, престъпник и причината тя да живее в Сърбия“. „Обичам сърбите и Сърбия, но също така обичам моята Русия и бих искал да живея в моя Петербург. Но там не мога да кажа нищо, не мога да гласувам. Всеки път ми крадяха гласа“, допълни жената

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
пътник

пътник

18.03.2024 | 08:54

Идол е за роби идолопоклоници,кланящи се на мумии в мавзолеи,символи от груб гранит...Пълзенето е стихията им.

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?