Следвайте ни

От какво е умрял наистина Брус Лий?

viber icon

Само произнасянето на името му предизвиква представата за виртуозни удари и техники, с които раздава правосъдие сред лошите. Той е един от първите актьори от азиатски произход, който успява да получи главна роля в продукция на Холивуд, пише факти.бг.

Благодарение на него Далечният Изток изживява подем и заема заслужено място в западната култура. За краткото време на екран Брус Лий успява да популяризира кунг фу стила и да вдъхнови и повлияе върху живота на цяло поколение деца, тръгнали по стъпките на източните бойни изкуства.

„Не се страхувай от провала. Не провалът, а ниската цел е престъпление. Във великите опити е славно дори да се провалиш“, казва той.

Невероятният актьор и майстор на бойните изкуства Брус Лий всъщност се казва Лий Юен Кам? Името му в превод от китайски значи "Защитник на Сан Франциско". Роден е на 27 ноември 1940 г. в Сан Франциско. Напуска този свят само 32 години по-късно - нa 20 юли 1973 г. По това време е на върха на славата след филма си "Операция Дракон".

 

И до днес няма категорично мнение за смъртта му. Според медицинската експертиза причината е мозъчна аневризма. Според други обаче е убит, защото е разгласил тайните на кунг-фу.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тодор

Тодор

29.11.2020 | 15:41

За брус Лий има много версии но действително са го убили Триадата китайската мафия защото е създал проблеми

Отговори
2 1
Тодор

Тодор

29.11.2020 | 15:39

За брус Лий има много версии,но действително са го убили Триадата (китайската мафия) защото е създал проблеми

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?