71
Следвайте ни

Основават Партия на българите в С. Македония, тръгват към властта

viber icon

Председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов обяви, че скоро ще се основе Партия на българите в Република Северна Македония.

Ето какво написа той в своя фейсбук профилднес:

"С оглед на това, че властта, капиталите и службите в РС Македония са в ръцете на хора, които вредят на добрите двустранни отношения с България, обявявам, че Фондация Македония започва процес на изграждане на политическа партия на българите в РС Македония.

В следващите седмици предстои да изградим ядрото на партията и да представим ръководство. Нашата цел - българите в РС Македония да управляват държавата".

 

Фондацията на Стоянов се представя на своя сайт по следния начин: "Фондация "Македония" има за цел българското и македонското общество да станат едно общество в две държави. Да се изградят мостове между нас във всички сфери на живота, най вече икономически, културни, социални и обществени". Именно те наскоро алармираха за поругаването на български паметници в района на Кавадарци, заради което външните министерства на двете държави си размениха писма.

"Република Северна Македония излъга, че нямало военни гробища по трасето на магистралата. След като извадя документите на двете военни гробища от МО на България ще поискам среща със Зоран Заев, той да обясни защо държавата, която ръководи наруши Женевската конвенция, както и защо създава условия за омраза между хората!!!?", написа във Фейсбук Стоянов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Биткойнър

Биткойнър

16.10.2021 | 19:29

Здравейте хора! Специално за тези които искат да печелят криптовалута биткойн, дигиталното злато на 21 век, съм посветил моят блог: http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 1
взимат пасоши и бягат

взимат пасоши и бягат

16.10.2021 | 13:24

Да, тоя кога вкара и един депутат да вземе да се обади!

Отговори
0 7
МКС

МКС

16.10.2021 | 11:09

Само това е начинът! Напред и нагоре! Обезателно пълна подкрепаот България!

Отговори
14 0
Полковник  РУМНО

Полковник РУМНО

16.10.2021 | 10:21

Правилно! Истински Патриоти! За влизане в ЕС, има приети правила! Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

Отговори
14 0
BBB

BBB

16.10.2021 | 10:19

Тази отколешна омраза на македонците към българите и прослувутия македонски инат е малко съмнително, но няма лошо да се пробва!

Отговори
11 0
Стоичков

Стоичков

16.10.2021 | 18:18

Да уточня,няма омраза между хората и който е бил в Македония го е усетил.Провокациите и пропагандата срещу България идва от техните политици и "македонски патриоти",които с плюене и провокации срещу нас са във властта,което го доказват с изявленията си.

Отговори
2 0
ДДД

ДДД

16.10.2021 | 08:39

НА ТОВА МОМЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОГНЕ ВОЙВОДИ ХА СЕГА ПОМОГНЕТЕ

Отговори
17 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?