49

Османи: Името на българския клуб в Битоля беше провокация

Провокация беше не отварянето на българския клуб в Битоля, а изборът на име. Това трябва да бъде добре разбрано. Скопие не е против отделните етнически общности в РС Македония да имат свои клубове. Това заяви в специално изявление македонският министър на външните работи Буяр Османи.

 Поводът е откриването в края на миналата седмица на българския културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля.

Преди дни срещу името на клуба възнегодува и президентът на РС Македония Стево Пендаровски. "В Битоля беше направен опит един доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим да бъде представен като мост за сближаване между двете държави. Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ смятат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока", заяви Стево Пендаровски. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
баба Слава Укринска

баба Слава Укринска

19.04.2022 | 16:08

Соросоядски кОрвински номера, соросоядските макета са дърпат, нашите соросояди норочно подстрикават, накрая всички заедно да клекнат, как добрите американци са решили разногласията, като са си прокарали своите американски интереси!

Отговори
1 1
Стоичков

Стоичков

19.04.2022 | 13:02

Абе макета недоклатени,това име е от 2019г.защо до сега не ви пречеше,а изведнъж стана провокация.Защото дойдоха на крака политиците ни да го открият официално и ги посрещнаха хора от българската общност. Явно е,че докато Пендаровски им е президент няма да има промяна в позицията ни.

Отговори
4 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?