Следвайте ни

Осиновеният в Италия Васко/Микеле откри майка си

viber icon

Изоставен от биологичната си майка при раждането му преди 20 години Васко Илиев днес е италиански гражданин и се казва Микеле Коради. Живее в Падуа, Италия, от двегодишен. Микеле е израснал и живее като всеки италиански младеж, но животът му е подчинен на една единствена цел – да открие жената, която го е родила и изоставила в България. „

Аз не се чувствам италианец, имам българска кръв. Да, аз живея сред италианци, но съм донесен от друго място. Знам, че имам българска кръв, че имам циганска кръв”, казва Микеле пред bTV.

 Когато навлиза в пубертета Микеле къса връзките със своите приятели и близки, за да последва единствената цел да открие биологичната си майка. „Когато открих документите за осиновяването, веднага се запитах какъв човек, какъв чужденец е моята майка. Какво е това име, от какъв етнос е”, спомня си Микеле.

„Искам да видя моята майка. Искам да тръгна към нея, пеша да тръгна, по всякакъв начин”, казва момчето през сълзи. Първоначално биологичната майка отказва да се срещне с него, като казва, че има много деца, но по-късно се съгласява.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?