4020

Още по-щедри: Гърция дава 12 дни безплатна ваканция на евакуираните от Родос туристи

Гръцкото Министерство на труда и социалното развитие реши да удължи безплатния престой за туристи на Родос от 6 на 12 дни, предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

Решението бе взето, след като тази седмица министерството обяви, че предоставя възможност за безплатна почивка на туристите, чиято ваканция беше прекъсната от опустошителен пожар миналия месец.  

Освен това размерът на субсидиите за хората, които предлагат места за настаняване и участват в програмата, ще бъде увеличен с 20 процента до 30 юни 2024 г., а не само през август, за Коледа и Великден, както е за другите в бранша в останалите региони на страната, се уточнява в АНА-МПА.

В допълнение към настаняването държавата субсидира и фериботни билети за бенефициентите и за многодетните майки. За хората с увреждания съответните билети са безплатни.

„Помолих службата по заетостта (DYPA) да включи Родос в програмите за социален туризъм тази година, така че недостигът на средства, причинен от отмяната на резервации поради пожарите, също да бъде покрит за бенефициентите на социалния туризъм. Целта ни е да покажем на всички, че Родос се възстановява и че щетите, нанесени на туризма, ще бъдат преодолени“, заяви министърът на труда и социалното развитие А́донис Георгиадис.

 „Както направихме след земетресението в Самос и след опустошителните пожари в Северна Евия, сега пряко и активно подкрепяме икономиката и пазара на труда на засегнатия от пожара Родос. Насърчаваме туризма, като даваме силни стимули на бенефициентите да изберат да отидат на почивка за 12 нощувки напълно безплатно на този красив остров по всяко време през следващите 12 месеца“, каза управителят на Обществената служба по заетостта (DYPA) Спирос Протопсалтис. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Истината

Истината

06.08.2023 | 08:23

Такова нещо от нашенските мутри "бизнесмени" просто няма как да се случи!

Отговори
5 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?