49

Още една голяма компания се изтегля от Русия

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че спира дейността си в Руската федерация за неопределен период от време. Още през февруари компанията спря доставките на продукти за Русия, но сега замразява услугите на мобилни оператори и интернет доставчици от Руската федерация.

„В светлината на последните събития и санкциите на Европейския съюз, компанията ще спре за неопределено време дейността си с клиенти в Русия“, се казва в изявлението. Пресслужбата отбеляза, че Ericsson ще открие резервна сметка за 0,9 милиарда шведски крони (около 95 милиона долара) в случай на амортизация на активи и други „извънредни разходи“, а служителите на офиса на Ericsson в Русия ще бъдат изпратени в платен отпуск.
 
"Ericsson“ води активни преговори с клиенти и партньори относно безсрочното спиране на бизнеса. Приоритетът трябва да се съсредоточи върху безопасността и благосъстоянието на служителите на Ericsson в Русия, затова те ще бъдат пуснати в платен отпуск", заявиха от компанията.

След въвеждането на петия пакет от санкции срещу Руската федерация, държавните оператори загубиха възможността да използват оборудването на най-големите си доставчици Ericsson и Nokia. Чуждестранният бизнес започна масово да спира работата си в Русия на фона на руската военна спецоперация в Украйна. Руските власти казват, че Западът е обявил икономическа война на Русия, пише rbc.ru

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
хахаха

хахаха

11.04.2022 | 14:08

Ааа, урудливи соросояди, какво се радват, сякаш ще им вдигнат порцията пърцуца!

Отговори
0 4
huawei

huawei

11.04.2022 | 12:08

ПЕРФЕКТНО!

Отговори
4 4
Честито, путлерастки убийци на деца!

Честито, путлерастки убийци на деца!

11.04.2022 | 12:03

Швеция и Финландия може да влязат в НАТО до м. юни!

Отговори
5 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?