49

Още деветима българи и семействата има евакуирани от Газа

Още девет български граждани и членове на техните семейства бяха изведени успешно от Ивицата Газа и вече са в безопасност в Кайро. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във Facebook.

"Благодаря за координираните усилия на МВнР, дипломатическите представителства на страната ни в Кайро, Рамалла и Тел Авив и дирекция „Ситуационен център“. Предстоят последващи действия за прибирането им в България. Продължават усилията ни за подпомагане на всички потърсили съдействие български граждани.

На страницата на министерство на външните работи mfa.bg е наличен банер, даващ достъп до постоянно актуализиращата се информация за оказване на съдействие на сънародниците ни в нужда", написа още Габриел.

Данни могат да бъдат изпращани и по електронен път на Ситуационния център в МВнР на имейл: [email protected] и на телефони: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56.

В началото на ноември на граничния пункт „Рафах“ български граждани бяха посрещнати от български дипломатически служители в Египет и бяха транспортирани до Кайро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tyuyt

tyuyt

20.11.2023 | 17:14

И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате ----~-> https://tyny.to/suex

Отговори
0 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?