Следвайте ни

Осъдиха американеца, избил семейството си заради български модел

30-годишният американец Грант Амато, който гръмна майка си, баща си и брат си заради фатално увлечение по български порно модел, бе признат за виновен в тройно убийство в градчето Чулуота, Флорида, което се намира близо до Орландо. Той изслушал съдебното решение с каменно лице, съобщават местните медии. На 12 август ще му бъде прочетена окончателната присъда – смърт или доживотен затвор.

На 24 януари т.г. веднага след разстрела безработният се свързал посредством уеб камерата с фаталната нашенка Силвия Венциславова и се надявал тя да го покани в България. Докато той е говорил с нея, телата на роднините му още на са били изстинали, уточни прокурорът. При ареста Грант е държал паспорта си и е бил готов да отлети за България, смятат разследващите.   

След като застрелял баща си Чад, Грант е използвал неговия пръстов отпечатък, за да получи достъп до мобилното приложение на неговата банка и е прехвърлил пари по своя сметка, за да плати видеоразговорите със Силвия.

Миналия юни Грант бил арестуван за кражба на приспивателното пропофол от клиниката, в която работел като медицински брат. Веднага след като излязъл на свобода, той се запознал със Силвия в сайта Myfreecams.com. Двамата с Амато продължили онлайн връзката си и в Twitter.

В първия разпит пред полицаите Амато признава, че българката вземала по 90 жетона за минута и че той харчил по $600 за 5,000 жетона, с които прекарвал по 4 часа на вечер да я гледа онлайн. Той вземал парите от баща си и брат си, на които казвал, че били, за да промотира свой онлайн бизнес. Разследващите изчислили, че Амато е прекарал общо 11 дни в платен порно чат с българката.

Влюбеният до уши янки прибрал от най-близките си роднини общо $ 200 000, за да финансира виртуалната си любов със Силвия. Той купувал и изпращал на палавницата дрехи и секс играчки, с които тя му е изнасяла еротични представления онлайн.  Скоро обаче одата установила, липсват част от авоарите им.     

Кражбата сериозно разгневила баща му Чад Амато, който му е поставил ултиматум: „Спри да говориш с манекенката, или се махай от къщата“.

Саморъчно написаната бележка на таткото бе представена в съда. Според указанията Грант е трябвало да избира: дали да остане да живее у дома, да се премести в хотел или апартамент или да постъпи в армията.

Сред условията за оставане в семейното огнище били да представи писмен план за погасяване на парите и да си намери редовна работа. Баща му забранил да влиза в интернет след полунощ, да гледа порно и да общува с Венциславова.  Блудният син трябвало да върне откраднатите 200 хил. долара и да се извини лично на всеки.

Относно извиненията родителското тяло не таяло особени надежди. „Не очакваме извинения, тъй като липсват истински чувства“, пише в бележката.

Фамилията била категорична, че занапред нямало да издържа 30-годишния мъж. След разправията и ултиматума Грант постъпил на лечение в Клиника за сексуална рехабилитация.

В писмо до приятели от 9 януари той признава, че е напълно опустошен от спирането на контакта с българката. „Не мога да бъда себе си без нея, пише той. -"Никога няма да я преживея".

"Мразя се за всичко, което сторих, и ненавиждам мисълта, че никога няма да съм с нея отново", пише още Амато. "След всичко, което дадох и опитах, за да бъда с нея... Просто не мога да проумея как ще бъда без нея."

Междувременно неговите роднини се свързали със Силвия и й обяснили, че Грант е разорен и безработен. Именно това разкритие вбесило Грант и той решил да избие семейството си.   

След брутален домашен скандал на 24 януари следващата сутрин Чад, Маргарет, и брат му Коуди били намерени надупчени с куршуми.

Документите за фаталната любов показват, че обсебеният янки е купувал жетони за хиляди долари, за да си купува видео сесии на платения порносайт, на който Силвия се е подвизавала.

Сред документите има снимки и видеа, някои с порнографски съдържание, стотици мемета и анимирани уолпейпъри, както и неподписана любовна поема.

От разговорите личи, че тя дори е започнала да го учи на български. „Харесваш ми  - when you want to say ‘I like YOU.“, гласи едно от нейните съобщения.

„Много интересно, отговаря Амато. - Ще си направя скрийншот, за да не го забравя".

Документите сочат, че след касапницата медицинският брат се опитвал да дръпне пари и от полиците за застраховка живот на своите родители Чад и Маргарет Амато. Застрахователната компания The Standart e отказала искането му на 7 май, позовавайки се на ареста на Грант във връзка с убийствата на неговите родители.

Говорител на прокуратурата уточни, че Силвия Венциславова изобщо не е била разпитвана. Адвокатите на Грант пък твърдят, че няма доказателство, което да свързва техния клиент с убийствата. Те поискаха да обявят за невалидни всички улики, събрани на мястото на убийството, тъй като претърсването е било извършено без необходимата заповед за обиск. Самият Грант Амато не се призна за виновен.

Прокурорът Доминик Лео посочи Грант Амато е бил напълно обсебен от тази жена. За него тя е била единственото нещо на света, което има значение.

„Телата на родителите и брат му още не са били изстинали, а той вече се е опитвал да установи връзка със Силви. С паспорт в ръка той бе готов да тръгне към България. Той чакаше само тя да му каже: „Аз също те обичам. Ела в България. Ела да ме видиш“, допълни прокурорът.

Руслан Йорданов

Журналист

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?