Осама беше нормален мъж

Жена No1 на терорист No1 Найва Ганем разкри неговите слабости и страсти

Изповед на първата съпруга на Бин Ладен привлече вниманието на международната общност към съдбата на терорист номер едно. Найва Ганем реши да разкаже на света за пристрастията и слабостите на най-издирвания човек. Британската преса публикува откъси от книгата й.

Страстите на Осама

Осама обожава манго, обича да кара автомобили марка Мерцедес и да слуша радио Би Би Си. Друга негова страст е градинарството. Бин Ладен прекарвал часове в зеленчуковата градина, спомня си Найва. Лидерът на Ал Кайда има и любими растения - слънчогледите. Маниакалната страст на Бин Ладен е математиката. Пресмятането наум му доставяло огромно удоволствие. На всеки свой гост той връчвал калкулатор, за да се състезават в смятането, разказва още съпруга No1.

Харемът

Найва разкрива още подробности от някогашната семейна идилия. Бин Ладен се отнасял еднакво строго към всичките си 6 съпруги. Те живеели в различни къщи. Но правилата и за 6-те били еднакви - нито една от тях нямала право да използва електрически уреди.

Съпругът

Найва и Осама се женят през 1974 година. Тогава Найва е на 15 години, а Осама на 17. Тяхната любов е споена и с роднинска обич. Двамата са братовчеди. Найва и Осама имат 10 деца - 6 синове и 4 дъщери. Беше нормален мъж. В началото на 80-те години, обаче всичко се промени, разказва Найва. Тогава Бин Ладен заминава за Съединените щати. Там се среща с палестинския радикален идеолог Абдула Азам. Пътуването напълно променя Осама бин Ладен. Той се връща в Саудитска Арабия, но за кратко. Заминава за Афганистан, за да се включи в джихада.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?