2374
Следвайте ни

Осъдиха на смърт мъж, внесъл контрабандно Squid Game в Северна Корея

viber icon

Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“ – Squid Game, е осъден на смърт, съобщава „Радио свободна Азия“.

Според американски източници мъжът внесъл сериала на флашки от Китай, след което го продал на ученици да го гледат. Така властите разбрали за случая.

Мъжът е заплашен от смърт чрез разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил доживотен затвор. Други шестима ученика, които са гледали Squid Game са осъдени на пет години тежък труд.

Учителите им и училищната администрация са уволнени и ги грози изгнание и работа в минни комплекси.

През декември 2020 г. в Северна Корея беше приет специален закон, който забранява вносът и разпространението на културни материали като филми, театрални пиеси, музика и книги от други държави. Документът е насочен по-специално към материали от Южна Корея и Съединените щати.

Според по-ранни новини законът вече е прилаган – през април мъж беше осъден на публична екзекуция, защото продавал дискове със съдържание от Южна Корея.

Скуид Гейм е сериозен източник на гняв от страна на севернокорейската диктатура. Сериалът е определян от властите като „пример за тъжната консуматорска реалност на Южна Корея“.

„Нетфликс“ не е достъпен в Китай, но копия на Squid Game се теглят от пиратски уебсайтове из цялата страна.

От стрийминг гиганта все още няма коментар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Хмх

Хмх

25.11.2021 | 07:03

Не плачи на чужд гроб, Маринче. Както е тръгнало и на нас почва всичко да ни е забранено. Е, без нетфликса...засега.

Отговори
2 0
Marina

Marina

25.11.2021 | 01:56

Горкия корейски народ, тяхното не е живот всико им е забранено. Управляващите и тези които измислят ненормалните закони не са добре. Откачена работа. Как е възможно това???? 21 век сме. Тия ще си останат НЕАНДЕРТАЛЦИ!!!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?