Следвайте ни

Осъдиха иконата на френското кино Бриджит Бардо

viber icon

Съд в Арас, Северна Франция, осъди иконата на френското кино Бриджит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Актрисата ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Съдът освен това разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван през октомври 2019 г. В него Бриджит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са "нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие", които със своите действия "тероризират животинския свят". Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като "класически пример" за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е "донякъде груб". В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците "е една от темите, които силно вълнуват французите".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ловец

Ловец

24.07.2021 | 08:48

Ти си изкукуригал, айде да те туря тебе на мушка и да те подгоня за отстрел да видя как ще напълниш гащите

Отговори
6 0
Анонимен

Анонимен

17.07.2021 | 20:44

Изкукуригала бабка!

Отговори
2 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?