1553
Следвайте ни

Орбан съсипа Брюксел заради мигрантите

viber icon

Европейският съюз (ЕС) трябва да очаква нова вълна от нелегална миграция, на която вече се противопоставя Унгария, която получава нож в гърба от Брюксел заради усилията си да гарантира безопасността на общността. Това изявление направи унгарският премиер Виктор Орбан в интервю, публикувано от чешкото онлайн издание Parlamentni Listy.

"Американците имаха правото да кажат кога [спонсорираната от НАТО военна мисия в Афганистан] ще приключи. Ние се съгласихме с това. Но е погрешно хаосът, който те (американците, напускайки Афганистан), оставиха да се отразява върху нас.

Броят на мигрантите от Афганистан по южните граници на Унгария вече се увеличава. Истинската голяма [миграционна] вълна ще дойде по -късно.

Трябва да противодействаме на това и Унгария е готова. Тъжно е, че както през 2015 г. [по време на първата миграционна вълна], Брюксел ни забива нож в гърба. Докато ние защитаваме европейските граници, те (ръководните органи на общността), не ни помагат и дори забавят изплащането на средства [от фондовете на ЕС ], предназначени за нас", каза Орбан.

Той подчерта, че „Европейският съюз се е превърнал в затворник на брюкселския елит“. Инициативите на ръководните органи на общността, насочени към постигане на максимална централизация, според него не работят. Така например, според Орбан, еврозоната не работи ефективно. Миграцията се е превърнала в проблемна област, по която държавите -членки на организацията са разработили коренно различни стратегии.

"Ние [Европейският съюз] преминаваме през труден период. Преминаваме през ера на епидемия и миграционен натиск. Нуждаем се от силни лидери и солидарност", каза унгарският премиер

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мари

Мари

03.10.2021 | 22:21

Евала Орбан! Велик си!

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?