1553

Оприличиха кметица от български произход на героиня от „Игри на тронове“

Заместник-кметът на турския град Биледжик Мелек Мъзрак Субашъ тези дни е сред най-популярните личности в социалните медии в Турция. Причината - „ приликата си с Денерис Таргериън от култовия телевизион сериал "Игра на тронове". Тя заяви, че интересът е важен за популяризирането на града. 

DHA

Имамоглу, направи работно посещение в Биледжик

Кметът на голяма община Истанбул, Екрем Имамоглу, направи работно посещение в Биледжик в събота. Заместникът Субашъ го придружаваше. Дамата носеше черно палто поради студеното време. Снимките на младата жена, докато стои до Имамоглу, бързо се превърнаха в популярна тема в социалните медии поради невероятната ѝ приликата с Денерис Таргериън.

DHA

Родена е в България

Заместник-кметът Мелек Мъзрак Субашъ, която е на 35 години, омъжена и майка на едно дете, сподели пред агенция Демирорен, че е родена през 1988 г в Разград, България. Тя е мигрирала в Турция с родителите си през 1989 г. 

DHA

Завършва Архитектура в София 

Мелек е завършила първоначалното и гимназиялното си образование в Биледжик. Сред това е продължила висшето си образование в София, специалност Архитектура.

След дипломирането си се завръща в Турция и работи като архитект. Тя е имала е собствен офис в продължение на 4 години, а след това е влязла в политиката.

DHA

Избрана е за заместник кмет

През 2019 е избрана за заместник кмет на община Биледжик. По-късно е избрана и за председател на общинския съвет в района. 

Субашъ разказа пред агенция Демирорен (DHA) историята на снимката в социалните медии.

DHA

Имам различен стил и разбиране 

"Г-н Имамоглу дойде в Биледжик за проекта на народните занаятчии и търговци. Снимката е направена по време на митинг в района. Тя беше споделена в нашия акаунт в Туитър. Тогава ретуитовете се умножиха толкова много, че привлякоха вниманието на хиляди.

Мисля, че може би защото съм млада, може би защото съм архитект, може би имам различен стил и разбира се, мисля, че посещението на Имамоглу в нашата община привлече вниманието на хората в социалните мрежи. Много известни личности коментираха снимката, също така много женски платформи подкрепиха вида ми. 

DHA

Благодаря на всички 

Тук е мястото да благодаря на всички за подкрепата и вниманието. Разбира се, не липсваха и някои много хумористични коментари, като "Сложихте ли мигачи на драконите?". Всички те бяха остроумни и креативни. Всички те допринесоха за популяризирането на нашия град.”

DHA

Последователите ми се увеличават главоломно

Броят на последователите на Мелек в социалните мрежи, до миналата седмица бяха едва около 9 хиляди, за кратко време те надхвърлиха 110 хиляди.

„Последователите ми се увеличават главоломно. Първоначално не осъзнах ситуацията и си мислех „какво става“. Бях много изненадана от хилядократното споделяне в социалните медии на снимката. От една страна, тази презентация наистина беше много хубава. Защото мисля, че това ще допринесе за популяризирането на красивия ни град като Билечик. 

DHA

Това е невероятно ценна промоция

Това всъщност ни даде възможност да покажем на хората добрите дела, които сме извършили и проектите, които сме осъществили във връзка с политиките за жените и децата. В този смисъл това е невероятно ценна промоция.“

DHA

"Зимата идва"

Заместник-кметицата отговори на интереса в социалните медии, като сподели своя снимка и добави слогана на сериала "Игра на тронове" - "Зимата идва": „Виждам вашите комплименти, шеги и хубави коментари, бих искала да благодаря на всички."

DHA

Мелек уточни, че "в допълнение към обичайната политика, сега има млада политика от ново поколение. Искам да подчертая това специално. Всеки трябва да бъде по-свободен, по-нестандартен сега и всички искаме да видим политици, които са адаптирани към днешната епоха. Затова споделих това послание. Радвам се, че имаше много добри реакции.”

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Боби

Боби

02.02.2023 | 17:35

Спря дъха е направо гениално заглавие.

Отговори
0 0
Сия

Сия

02.02.2023 | 17:33

Има добра визия, но все пак от нея ще се очаква и работа! В нашите скромни времена е добре да бъде по-близо до масите и да защитава интересите на избирателите!

Отговори
1 0
Класика

Класика

02.02.2023 | 17:20

Какво направихте с хубавото предаване по Бнр - класик фм ???!къде са прекрасните г-жа Трошанова и другите културни Гласове от 7.30 !На кого е новото затъмнение, без никаква информация предаване класик А???? Сигурно имате интерес да пускате чужди Изпълнители! !!!! Доно новият културен министър да не занимава със скандали! А да се се застъпи за българските #изпълнители и за достойното им заплащане!! Някои си направиха пенсиите по 3600лв!! Гласувайте веднъж и за!своите български граждани! Те не са общество!!

Отговори
1 0
Денерчо

Денерчо

02.02.2023 | 09:04

Става булката

Отговори
0 0
Браво! Истински прогрес!

Браво! Истински прогрес!

02.02.2023 | 09:00

И Умница!

Отговори
4 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?