49
Следвайте ни

Опозицията в Турция организира митинги за предсрочни избори

viber icon

Лидерът на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу заяви, че ще направи всичко необходимо за провеждането на предсрочни избори. Той обяви, че ще започне организирането на митинги, за да се чуят ясно гласовете на тези, които искат предсрочни избори възможно най-скоро. Той се надява управляващите "да уважат волята на народа".

„Вие се страхувате да отидете на избори. Не трябва да бягате от волята на народа." заяви Кълъчдароглу б, цитиран от ежедневника Хюриет вчера. 

Кълъчдароглу повтори критиките срещу правителството за обезценяването на националната валута и влошаването на икономическите условия в страната. Опозицията повтори обвиненията, че президентът Реджеп Тайип Ердоган е загубил способността си да управлява Турция .

Тези, които не успяват да защитят турската лира, не могат да бъдат охарактеризирани като националисти, каза лидерът на РНП, обещавайки, че ще защитят бедните и тези, които страдат от икономическите турбуленции, когато дойдат на власт.
Кълъчдароглу, в серия от съобщениебя в Туитър, критикува правителството и Централната банка за това, че въвличат Турция в икономически хаос и превръщат страната в център на евтина работна ръка.

„Използвайки нашите конституционни права, обявявам, че ще проведем първия си обществен митинг в средиземноморския град Мерсин, за да изслушаме нашия народ“, каза той. Митингът ще се проведе на 4 декември.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?