49

Опозиционният кандидат за президент на Турция поздрави българите за Великден

Кандидатът на турската опозиция за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу пристигна вчера в Кърджали. Той снощи присъства на вечеря-ифтар в града и преди това отправи видеопослание към своите избиратели пред табелата на входа на Кърджали.

АА

„Някои се опитват да ви внушат, че когато г-н Кемал дойде на власт, всичко ще спре. Не, няма да спре... Турската световна политика, средиземноморската политика, външната политика и политиката на отбранителната индустрия са държавна политика, която е независима от партиите. Защото държавата остава. При г-н Кемал държавата пак ще си е държава, такава, каквато трябва да бъде. Тогава обаче вече няма да има една Турция, която проси пари пред вратата на всеки. Не се притеснявайте, това повече няма да се случва. Сърдечни поздрави на всички от Кърджали", заяви Кълъчдароглу.

АА

При посещението си в област Кърджали Кълъчдароглу е бил придружаван от говорителя на неговата партия Фаик Йозтрак, от кмета на община Нилюфер, в окръг Бурса Тургай Ердем, от кандидата за депутат от Бурса Хасан Йозтюрк, който е родом от Кърджали.

АА

Над 5000 души присъстваха на традиционната вечеря снощи в Кърджали, която се дава за здраве и берекет по време на свещения месец Рамазан от побратимената на Кърджали община Одрин. 

АА

„За мен е голяма чест да присъствам на този ифтар в община Кърджали за пореден път. Ние ще продължим да работим заедно, като за изминалите години ние реализирахме много съвместни проекти“, каза преди ифтара кметът на Одрин Реджеп Гюркан.

 

След посещението на Кълъчдароглу в Кърджали, кметът на града д-р инж. Хасан Азис, публикува съобщение в своя акаунт във фейсбук:

АА

"За пореден път с кмета на Одрин реализираме една наша стара идея през последните години – среща на побратимените общини от Балканите. Благодаря на кметовете от България, Турция, персонално на кметовете на Истанбул, Бурса, Измир, за това, че за пореден път демонстрираме идеята за единство и толерантност.

 

Идеята за единство в този месец на Рамазан Байрам, който съвпада с Великден, в Кърджали носи особено чувство: когато двата празника са близко един до друг темата за толерантността има друго значение: неслучайно Кърджали е известен като „столицата на толерантността“ не само в България, но и на Балканите.

АА

Ползвам случая да поздравя нашите братя християни по случай техния празник Великден, с пожелания за мир, здраве и благополучие. 

 

"За мен е голяма чест да бъда тази вечер сред приятели, сред жителите на община Кърджали. Ние не сме само съседни държави, ние сме едно семейство. Споделяме една и съща култура тук, на Балканите. Не трябва да делим хората по техния произход или вяра, всички хора трябва да получават справедливост и равни права“, каза по време на ифтара Кълъчдароглу, който също честити и настъпващото Възкресение Христово на християните в Кърджали. 

АА

На ифтара присъстваха Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на ръководството на ДПС, много народни представители в парламентите на България и на Турция, множество кметове на общини в Турция, кметове на населени места в Кърджали, районният мюфтия Басри Еминефенди, председатели на общински съвети и членове на местните структури на ДПС.

 

Кметът на Кърджали Хасан Азис, допълни:

"В последните дни на държавно ниво особено много се коментира привличането на чужди инвестиции като мярка срещу дефицита в бюджета и като средство за осигуряване на стабилност в икономиката на България. 

Днес посрещнахме за първи път Кемал Кълъчдароглу в община Кърджали. 

 

Пред делегацията, която придружава Кълъчдароглу и включва множество кметове на общини в Турция, сред които тези на Одрин, Чорлу, Конак, Чешме, потвърдих отличните условия за всички инвеститори, които изберат Кърджали за развитието на своя бизнес.

Гостите останаха впечатлени и от възможностите за допълнително развитие и работа в множество други сфери, сред които спорт и култура. 

Много от градовете, чиито кметове са в делегацията на Кълъчдароглу, са побратимени с български общини."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?