4232

Опасна тенденция! Барселона забрани селфитата на това място...

Опасната тенденция създава ненужни рискове със здравето на туристите

Туристите и гостите на Барселона понесоха тежък удар. Градската управа взе крайно решение да забрани селфита пред Саграда Фамилия.

Великото творение на Гауди е една от най-популярните туристически атракции в цяла Барселона. TikTok-ърите не пропускат да се снимат на фона на църквата. Но начинът, по който го правят, се превърна в трън в очите на градската управа.

Gettyimages

Заради това местната власт бе принудена да наложи драконовски мерки и забрани снимките на популярното място.

Една от най-популярните тенденции в TikTok в момента е потребителите да стоят на изхода на метрото пред Саграда Фамилия. Смартфонът се поставя на стъпало на ескалатора, така че потребителят да бъде записан отдолу нагоре във видеото. Когато ескалаторът се издига, кулите на известната катедрала на заден план се появяват в небето. Това, което изглежда като перфектно селфи видео за потребителите е неудобство за властите в Барселона. И не само.

Тенденцията на TikTok стана толкова разпространена и популярна, че от началото на април бе забранено снимането и заснемането на видеоклипове на ескалаторите пред църквата. Цялата селфи вълна води до пълно блокиране на ескалаторите и образуването на огромни опашки.

Забраната вече е оповестена и чрез поставени табели. Служителите по сигурността следят за спазването на сериозната мярка.

Опасната тенденция създава ненужни рискове със здравето на туристите.

„Можете да си закачите пръстите, когато взимате мобилния си телефон от стъпалото, или дрехите ви могат да се закачат в ескалатора, и да се стигне до доста неприятен инцидент", каза служител по сигурността пред местните медии.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?