2374

Опашки пред банкомати и бензиностанции в Киев СНИМКИ

"В Киев имаше взривове. По предварителна информация няма жертви. Взривове имаше и в Одеса, и в Харков. Призоваваме за спокойствие. Министърът на външните работи обяви, че вече има мобилизация и работа ще има оперативния щаб". 

Това каза пред БНР Антон Кисе, украински политик от български произход, депутат във Върховната Рада на Украйна. 

В украинската столица Киев има опашки пред бензиностанции и банкомати, тъй като хората се опитват да напуснат града. Това разказа за "Хоризонт" Татяна Доценко - преподавател в Киевския университет "Тарас Шевченко".

"Всичко живо се изнася от Киев. Опашки на бензиностанциите, основно поемат към Западна Украйна. Банкоматите засега работят с големи опашки.  на ниво дипломация ще се разреши въпроса. Не сме го очаквали наистина. Паниката се усеща, за съжаление", обясни Татяна.  

"Опасяваме се от дефицити на ток и петрол, има много хора на бензиностанциите. Засега извикват хора с военни навици от войната в Донбас и професионални военни от запаса, засега такива хора са мобилизирани. Най-страшното е паника, паника е по-опасна от експлозия", сподели  доц. Даниел Бенатов, който живее в Киев.  

"В селата е спокойно. Ракетите бият по градовете. Близките ми в Одеса са чули взривове, противовъздушната отбрана. Тук призовават за спокойствие и хората да си стоят вкъщи",  Николай Златов живее в село Михайловка, Одеска област. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Меркантил Меркел

Меркантил Меркел

24.02.2022 | 13:33

Хайде бежанци в Европа, там ще ви "приемат"!

Отговори
0 1
украинец

украинец

24.02.2022 | 11:49

сега ще разберат амер. швестери и техните слуги кон боб яде ли

Отговори
3 2
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

24.02.2022 | 11:34

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
6 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?