1553

ООН: Ядрената заплаха е най-високата от..

ООН предупреди, че рискът от използване на ядрено оръжие е по-висок от когато и да било след Студената война, след като Русия планира да разположи тактическите си ядрени оръжия в Беларус, пише БГНЕС.

На 25 март Русия обяви, че е постигнала споразумение с Беларус за разполагане на нестратегическите си ядрени оръжия в Беларус, която е близък съюзник на Москва.

"Войната в Украйна е най-яркият пример за този риск", заяви върховният представител на ООН по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу пред Съвета за сигурност.

"В името на сигурността на всички нас се присъединявам към призива на генералния секретар към Руската федерация и Съединените щати да се върнат към пълното прилагане на Договора за нов СТАРТ и да започнат преговори за неговия наследник".

През февруари Русия преустанови участието си в Договора Нов СТАРТ - последния останал договор за ядрени оръжия между Вашингтон и Москва.

САЩ спряха да обменят данни за ядрените си сили в отговор на прекратяването на участието на Русия в договора.

Заместник-посланикът на САЩ в ООН Робърт Ууд заяви, че никоя друга страна освен Русия не нанася такива щети на контрола върху въоръженията.

"Никоя страна не заплашва Русия или президента (Владимир ) Путин", каза той. "Кремъл може да прекрати войната, ако реши".

Посланикът на Русия в ООН Василий Небензя защити неотдавнашния ход на страната си и заяви, че "тук има обща логика на нашите бивши западни партньори. Логиката е, че Русия е отговорна за всички недъзи на днешния свят. Ние не сме изненадани от това".

Заместник-посланикът на Китай в ООН Гън Шуанг се противопостави на всяка ядрена война, като заяви, че ядрената война "не може да бъде спечелена" и "никога не може да бъде водена".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Само да попитам Димовски

Само да попитам Димовски

01.04.2023 | 15:52

"...родните политически бабаити могат да сипят люти закани - някога срещу Никсън, сега срещу Путин." Кои са тези родни бабаити, които сипят люти закани срещу Путин? Можете ли да цитирате поне ЕДНА такава ЛЮТА ЗАКАНА? "Ако Путин отстъпи, ще бъде разкъсан от ястребите в Кремъл, защото при диктаторите военната загуба винаги е драматична." А какво лошо има в това? Ядреният шиZZофреник на 21 век да бъде ликвидиран от своите кръвожадни песове в Мордор? "Никой анализатор или вражалец не предсказа, че в 21. век ще ни връхлети с тази свръхскъпа геополитическа цапаница." Напротив, доста анализатори предсказаха и предупреждаваха за това, което Путлер направи в Украйна! Тях НИКОГА не ги поканихте в трибуната на този вестник! Пионтковски, Гордон, Фелтшински, Гари Каспаров, Игор Ейдман...и още десетки други, познаващи и кътните зъби на озъбеното кагебистко ZЛО! Само че тяхното мнение не беше меродавно за вас.

Отговори
3 0
Надя Драганчева,Тутракан

Надя Драганчева,Тутракан

01.04.2023 | 00:50

Надя Николова Драганчева се казвам(лудата психопатка) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5,до старият пазар.Аз съм ма 71 години и съм много красива.Аз си търся богат мъж,да е млад(до 60 годишен),да е военен ,или полицай.Да е красив! Аз пия алкохол и пуша цигари.Аз съм луда и в целият град знаят всички,че съм луда.Аз съм известна писателка-поетеса.Аз живея с много психично болният ми син Николай Петков Ралчев-на 49 години.Бръсна си редовно брадата и катеричката ми.

Отговори
0 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?