2374
Следвайте ни

Омикрон: Защо СЗО пропусна две букви от гръцката азбука

viber icon

Докато експерти и държавни ръководители продължават да се чудят каква точно опасност представлява варианта Омикрон на коронавируса и какви мерки да предприемат, за да справят разпространението му, редица западни издания продължават да се питат защо заради него бяха прескочени две букви от гръцката азбука.

По пътя на логиката новият вариант трябваше да се казва Ню според гръцката азбука, след като предишният бе кръстен Мю. Даже още в началото италиански медии говореха за новия вариант Ню.

После се оказа, че тази буква се прескача. Но и, че заедно с нея се прескача и следващата Си и се стига директно до Омикрон.

Причините за този двоен пропуск бяха изтъкнати от Тарик Язаревич, говорител на Световната здравна организация, припомня "Фигаро".

коронавирус ваксина ваксинация
ваксина ваксинация доза
ваксина ваксинация бременност бременна
коронавирус ваксина ваксинация

Според него Ню се бърка с английската дума за нов (new), а Си е често срещано китайско фамилно име. Мнозина се сетиха тогава за китайския лидер Си Цзинпин.

А правозащитници обвиниха СЗО, че е взела това решение, за да не подразни Пекин, който се дразнеше и когато преди време тогавашният американски президент Доналд Тръмп наричаше коронавируса - китайски вирус, отбелязва "Бизнес инсайдър".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Закона на Ом:

Закона на Ом:

01.12.2021 | 13:10

Ще се бодна с ваксина, аз съм галфон !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?