2374
Следвайте ни

Омикрон уплаши Австрия, затягат мерките в страната

viber icon

След седемчасово заседание на австрийското правителство, с участието на ръководителите на провинциите и експерти от новосформираната национална Служба за държавна кризисна координация (СДКК), беше съобщено на пресконференция, че от 27 декември влизат в сила нови по-строги правила за ограничаване разпространението на COVID варианта Омикрон. В момента в Австрия вече са потвърдени 365 случая на новия вариант.

Ръководителката на СДКК Катарина Райх обяви, че от 27 декември заведенията ще се затварят в 22 часа. Това се отнася и за 31 декември. Препоръчва се семейните празници да се бъдат в тесен кръг, а присъстващите да са ваксинирани, оздравели или тествани.

Събиранията извън дома без строго определени места за сядане се ограничават до 25 души - ваксинирани, оздравели или тествани. Мероприятията на закрито с определени места за сядане се организират при следните правила: до 500 души - за ваксинирани и оздравели, до 1000 души - за ваксинирани и оздравели, всички с допълнителен PCR тест, до 2000 места - за хора с три ваксини и допълнителен PCR тест.

Вeликобритания, Норвегия, Дания и Нидерландия се определят като рискови държави, което означава, че в Австрия могат да влизат единствено лица с три ваксини и допълнителен PCR  тест. Всички останали влизащи се поставят под задължителна карантина.

През Коледните празници ще работят центровете за ваксиниране, както и центровете за тестване на желаещи. Поради високата вирулестност на варианта Омикрон, очакваното нарастване на броя на новозаразените и свързаните с това трудности в снабдяването, провинциите вече обсъждат кризисни планове, които включват мобилизиране на пенсиониран болничен персонал, оптимизиране на дейностите в търговската мрежа и в полицията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

истината и само истината

истината и само истината

22.12.2021 | 22:23

Кромид-19 е болест на мозъка - психоза. Много хора луднаха. Държавите винаги изопачават ситуацията. Такъв синхрон такива съвместни дейности никога не е имало, на сляпо гледаме какво правят Германия и Франция без да се замисляме аджеба приложимо ли е това тук. Отговорът е прост, България като държава е едно джудженце затова са ни мачкат винаги, затова и са ни ограбват по всички параграфи. Аз съм оптимист и мисля, че българите ще се обединим. Трябва да спрем да се делим на ваксиниран и неваксиниран - ядем една баница. Хорицата дето се излъгаха на пропагандата или чисто и просто бяха принудени да се боцнат нищо не спечелиха, и тях ги репресират и те носят маски и те правят още ПСР-и и те могат да се разболеят и те могат да заразяват - логика никаква от тези "ваксини". Да не говорим, че много хорица се боцнаха защото им писнало?! Е след като се боцна 3 пъти и виждаш че нищо не се е променило, не ти ли писва да се еб@ват с теб?! В толкова много европейски държави - великият запад, се ваксинираха над 60% и пак локдауни, мерки, щуротии... край няма прогледнете! Затова трябва да се обединим и заедно в нашата си рОдина да излезем с ясна позиция - не на репресиите. Нека има ваксини, нека има болници които да лекуват, НО не и репресии и масови психози. То не беше алфа, то не беше бета та чак до делта и омикрон... Всички тоя доцентчета и лекари които чисто и просто всяват психоза трябва да бъдат съдени, защото нито са участвали в разбработването на тази "ваксина" нито са участвали в тестовете, че по цял ден да я рекламират. Участват в полевият тест -> слагат 3-4 дози и не питат какво и как.... ей така на сляпо. Пфайзер им отне 1 година да разработят и тестват уж това тяхно произведение, но за да споделят на всички хора документацията искат 50 година и искат да сложиш подпис, че само и единствено ти сам си носиш последствията ако стане нещо.... това ако не е подигравка не знам.... Време е да сме единни и да спрем цирка, заедно!

Отговори
7 0
Жжжж

Жжжж

22.12.2021 | 22:58

Браво!!! Адмирации!

Отговори
4 0
Ко ми каза

Ко ми каза

22.12.2021 | 21:31

Така е Много съ уплашени горките Афстралийци и най вече ония дето са на по високо Скоро звездите ми говорят срещу уплах ще им се леее куршум от автомат Калашников Чувам че имал голямо пандемично и епидимиологично средство Всичко се посирало кът го глътнело И край

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?