3906

Олаф Шолц дебютира в TikTok ВИДЕО

Германският канцлер Олаф Шолц публикува днес първото си видео в "ТикТок", присъединявайки се към лидерите от Запада, които пренебрегват въпросите за сигурността в китайската платформа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Няма да танцувам. Обещавам. #ТikTok", написа Шолц в "Екс".

Първата публикация на Шолц в "Тикток", качена от новосъздадения му акаунт "TeamBundeskanzler" (в превод: отбор "Канцлер"), представлява видео с музика, на което се вижда куфар, поставен върху диван, а по-късно следват кадри на германския лидер, който седи зад бюрото си.

"Федералната пресслужба разширява обхвата си на информация за гражданите, които все повече ползват "ТикТок", за да научат повече за политиката и да я обсъждат", пише в изявление на правителствения говорител Щефен Хебещрайт. Присъствието на Шолц в платформата е насочено главно към младата аудитория, се казва още в изявлението.

Тази сутрин акаунтът на Шолц имаше 615 последователи, което е далеч по-малко от 411 000, колкото има крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия", която е много активна в социалната мрежа.

През 2024 г. в Германия се произвеждат избори за Европейски парламент през юни, а през септември местни избори в три източни провинции, като АзГ се надява на големи успехи

.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?