Следвайте ни

Оксфордшир пръв в Англия с пълна забрана за пушене

viber icon

Оксфордшир е на път да забрани пушенето и на открито, като планира до 2025-та година да стане първият регион в Англия „без пушене“.
 
Планът включва забрана на пушенето пред барове, ресторанти и офиси и ще създаде зони, в които хората да се бъдат подтиквани да не пушат.
 
Работодателите са насърчавани да спират работниците да пушат пред офиси и фабрики, а пушенето в зоните за хранене на открито също да бъде забранено. 
 
Яростна група на пушачите обаче не одобрява плановете, твърдейки, че „не е работа на местната власт да забранява на възрастни да пушат“. 
 
Местната власт има за цел да предотврати смъртните случаи от заболявания свързани с тютюнопушенето, както и да намали броят на бременни жени, които пушат до под 4% до 2025 г.  
 
Планът включва местните власти и здравни институции да подпишат договор, с който да поемат ангажимента за намаляване на тютюнопушенето. 
 
Освен това властите ще се борят с предлагането и търсенето на незаконен тютюн, ще повишат обществената осведоменост и ще подкрепят програми за намаляване на нелегалния тютюн. В предложението влизат и действия за намаляване на продажбата на тютюневи изделия и електронни цигари на непълнолетни. 

Коментари (1)

Обаче

Обаче

01.06.2021 | 18:45

Това върви в комплект с разрешаването на дрогата. Марихуана за ”лечение” и “забавление”.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?