46

Огромна сцена в Измир рухна преди концерт на Таркан

При шокиращ инцидент платформата, на която известната турска попзвезда Таркан трябваше да изнесе концерт по повод 100-годишнината от Освобождението на Измир, се срути. Един пострада, досега няма съобщения за смъртни случаи.

Анадолска агенция

Таркан наскоро обяви, че идва в Измир, третата по големина провинция в Турция, за да изнесе концерт на 9 септември и така да отбележи годишнината.

Анадолска агенция

На 7 септември вечерта, докато все още продължаваше работата по пълното оборудване на огромната сцена и подреждането на музикалните системи, платформата внезапно се срути със силен гръм, паникьосвайки хората, които станаха свидетели на инцидента.

Съобщава се, че един човек е ранен, но е в добро състояние след лечение в близката болница.

Анадолска агенция

Присъстващите бяха помолени да се евакуират от близките сгради. Три крана разчистваха отломките.

Изразявайки тъгата си от инцидента в публикация в социалните медии, Таркан каза: „Бях много щастлив да разбера, че колегите ми са добре и няма пострадали. Междувременно аз идвам в Измир. Ще направим всичко възможно този концерт да се случи.”

Анадолска агенция

Столичният кмет на Измир Тунч Сойер информира, че няма сериозни наранявания и загуба на живот при инцидента. „Ние се утешаваме с факта, че няма загуба на живот и наранявания. Ще ви информираме отново за концерта”, съобщи той.

Сюлейман Юнус Пирман, който е свидетел на инцидента, обясни подробности: „Всичко се преобърна, тъй като покривът се срути под тежестта на огромната аудиовизуална техника, докато се разхождахме наблизо. Не се чуха викове, нито нещо подобно. Охраната каза, че до сцената няма никой. Сцената беше напълно унищожена. Малко след инцидента изгасиха осветлението в района, поради мерки за сигурност".

Междувременно екипите на противопожарната служба на община Измир започнаха работата по разчистване на отломките и спасяване на останалото сценично оборудване.

След обявяването на концерта на Таркан жилищата с балкони в района последната седмица станаха истински хит, като се наемаха за астрономическите цени от по 500 долара на вечер.

Анадолска агенция

Крайбрежните ресторанти до мястото на концерта бяха подготвили за петъчното събитие, специални празнични менюта, като всички места са резервирани от седмица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?