Следвайте ни

Ограниченията заради COVID-19 скараха европейските лидери

viber icon

Европа не спира да въвежда все по-строги мерки заради пандемията. Мутация, която прави вируса по-заразен затвори Лондон напълно. От два дни пристигащите в Белгия пък вече подлежат на задължителна 10-дневна карантина и на две изследвания, преди да бъдат освободени от ограниченията, свързани с коронавируса, пише novinite.bg.

Полицията получи и допълнителни правомощия - да проверява адреси за спазване на ограниченията за броя на хората в закрити помещения. Нарушителите подлежат на глоба от 250 евро при първо провинение. Как се живее при тези тежки мерки – разказва Таня Иванова.

В столицата на Европа – Брюксел, коледната украса е навсякъде, но коледното настроение отсъства. Заради пандемията светът и Европа спряха. Животът рязко загуби познатия ни досега ритъм.

„Пандемията на първо място промени живота ни. Направи го доста минималистичен. Отне основните радости да се видиш със семейството, с близките, с приятелите, да отидеш да пазаруваш - всичко това беше замразено”, казва Йоана Илиева.

Тя живее и работи от 7 години в Брюксел. Казва, че към днешна дата Белгия все още преживява втората вълна на коронавируса. Там тя започна в края на септември и само за месец страната стигна върха на черните класации.

Тъжната статистика показва, че в края на октомври броят на заразените достига 25 хиляди души на ден. От началото на пандемията в Белгия около 600 хиляди души са се заразили с COVID-19, а смъртните случаи са достигнали 17 хиляди, при население на страната от близо 11 млн. души.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?