3906

Огненият ад в Гърция приближава България, има ли опасност СНИМКИ

Пожарът в Северна Гърция е на 10 км от границата с България, властите следят на място


Няма опасност за жителите и горските територии в близост до град Златоград

Снимки Getty Images

 

Служители от Регионалната дирекция по горите - Кърджали и Държавно горско стопанство "Кирково" следят развитието на горския пожар в района Александруполис, Северна Гърция. Ръководството на регионалните горски служби е посетило на място засегнатия регион. Огнището на пожара е на около 10 км от границата с България и в момента няма опасност за жителите и горските територии в близост до град Златоград, предаде България Он Ер.

 

 

Предвид динамичната ситуация и близостта на страната ни, вече са предприети превантивни мерки за защита на хората от пограничния регион и опазване на горските територии. Тежка техника работи на място за осигуряване проходимост на пътищата в района на връх Вейката, близо до Златоград.      

 


Всички служби, отговарящи за стопанисването на горите са в готовност за предприемане на своевременни действия при необходимост.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Конспиратор

Конспиратор

22.08.2023 | 23:06

Това са умишлени пожари, Западна канада гори, Мауи почти изгоря, а на нас ни готвят климатични локдауни. Сега изгежда измислица. Англо-Саксонците губят позиции по цял свят и започват груба игра. БРИКС превъзхожда по икономическа мощ Г- 7 ,това не е шега. Някой цели световен глад и мор.

Отговори
3 4

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?