Следвайте ни

Огнен ад в Анталия с десетки ранени и огромни щети СНИМКИ и ВИДЕО

viber icon

Масивен пожар избухна в четири различни места в южната област Анталия, окръг Манавгат. Той унищожи десетки хектара гори и причини евакуацията на пет населени места. Пламъците избухнаха около обяд, съобщиха властите и бързо се разпространиха в горските райони с поривите на вятъра. 

Огънят се приближи бързо до жилищните райони, принуждавайки жителите на четири района да евакуират домовете си, каза кметът на  Манавгат Мустафа Йигит.  Много екипи от съседни провинции бяха мобилизирани за борба с пламъците, които бързо се разпространяваха с помощта на поривите на вятъра.

Земеделският министър Бекир Пакдемирли днес сутринта заяви, че за съжаление една жена на 82 г. от Манавгат е починала в следсвие на пожара. В региона са изпратени 3 самолета, 19 хеликоптера и 103 пожарни коли с 412 пожарникари, но властите заявиха, че усилията им да овладеят огъня все още са недостатъчни. След напрегнати усилия екипите успяха да ограничат пожарите, които напредват към бензиностанциите на магистрала Анталия-Алания.

В разговор с частния телевизионен оператор CNN Тюрк, кметът на Манавгат Шукрю Сьозен заяви, че пламъците достигат до жилищни райони и че много къщи и работни места са изгорели.

„Това е невероятно лоша гледка. Ние буквално дори не осъзнавахме в какво се намираме “, каза Сьозен и добави, че жилищните райони в региона са евакуирани в резултат на пожара, който се е разпространил дори в центъра на Манавгат.

Кметът Сьозен добави, че пожарът е най-големият, наблюдаван някога в района.Той допълни, че огънят е активен в райони, далеч от брега и че туристически комплекси и съоръжения не са засегнати.

Здравният министър Фахретин Коджа заяви, че няма жергви при пожарите. 62 души са били засегнати от пожара, трима от които са с изгаряния, двама са със счупени крайници и 57 са обгазени.

Властите продължават въздушни и сухопътни интервенции на пожарите, който заплашват маслиновите гори и градини от дафинови и бадемови дървета в региона. 

Още не е ясно каква е причината за пожара.

 

 

 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?