Следвайте ни

Обучават на равенство между половете служители на Община Истанбул

viber icon


След създадените "звена за социално равенство" в някои общини в Истанбул - Шишли, Кадъкьой и Бешикташ, общинската администрация в мегаполиса организира авангардно лекции „Равенство между половете“ за своите служители, за да ги информира за правата на ЛГБТИ хората.  

Общината организира и семинар за социално равенство между половете за 300 ръководители през декември. Така Голяма Истанбулска Община (ГИО) вече обучи целия висш персонал по този въпрос.

Сега започна онлайн обучение и на останалите служители. 
Първият урок се проведе на 12 март, а вчера до персонала бе изпратено предупредително съобщение за втория урок.  В него се казва: 


"Трябва да участвате в Обучение за социално равенство между половете, организирано от Дирекцията за образование на ГИО. Това е онлайн лекция за персонала на ГИО, който ще се проведе в 10 ч. на 19 март 2021 г. Предоставя се и линк от където могат да проследят лекцията, като достъпът става с персонален код. Участието в образованието е задължително.  


Посочва се, че санкции могат да бъдат наложени на персонал, който не присъства на срещата.

 

Преди време администрацията на ГИО с главната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) предложиха създаването на „Дирекция за равенство между половете“ в рамките на общината.  Предложението, чиято цел е да направи официално присъствието на ЛГБТИ хора на институционално ниво, беше отхвърлено с отрицателните гласове на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на заседание в общинския парламент на Истанбул от 16 юли 2020 г.  


Община Шишли стана първата община, която създаде подобно звено за равенство между половете.  Членът на ЛГБТИ Бойсан Якар, който беше консултант на кмета Хайри Иньоню, ръководи създаването на звеното.  Звеното има за цел да предоставя услуги на всички групи в неравностойно положение, особено на ЛГБТИ. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?