46

Общоевропейско ембарго върху енергийните доставки от Русия поиска ЕП

Роберта Мецола обеща подкрепа на България и Полша

Европейският парламент (ЕП) призова всички страни от ЕС да наложат ембарго върху енергийните доставки от Русия. Това заяви ръководителят на ЕП Роберта Мецола.

"Европейският парламент призовава за незабавно общоевропейско ембарго върху енергийните доставки, контролирани от Кремъл. Дойде време да сложим край на зависимостта си от автократите веднъж завинаги", написа тя в Twitter.

Ръководителят на ЕП обеща подкрепа на България и Полша във връзка с решението на "Газпром" да прекрати доставките на газ за тези страни, които отказаха да плащат в рубли.

26 април „Газпром“ изпрати уведомление до компаниите вносители в Полша и България за спиране на доставките на газ от 27 април, тъй като те отказват да извършат окончателни плащания в руски рубли. На 23 март руският президент Владимир Путин разпореди плащанията за износ на руски газ за неприятелски държави да се превалутират в рубли. Той заяви, че Русия ще откаже да приема плащания по такива договори в компрометирани валути, включително долари и евро. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Слава Україні❤️Братя

Слава Україні❤️Братя

27.04.2022 | 16:40

Слава Україні❤️Братя! 40 МИЛИОНА ПАРТИЗАНИ СРЕЩУ ПУТИН! БЕЗЦЕННО!

Отговори
4 4
Татяна

Татяна

27.04.2022 | 22:54

Всички украинци сте надменни фанатици, мислейки че всички са ви длъжни,но уви,за ваше съжаление не е така!Доказахте вашата липса на елементарно възпитание с постъпките си и то на хора, които ви приютяват в домовете си!Но след вас е погром,явно така сте оставили и собствените си домове в Украйна,преписвайки всичко на Путин!За съжаление руснаците трябваше по рано да ви посетят,но по добре късно, отколкото никога!Дано Русия победи,за да се приземите най накрая!Слава на БЪЛГАРИЯ!

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?