Следвайте ни

Обрат в Страсбург! Няма да гласуват пакет "Мобилност"

viber icon

 
„Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „Мобилен пакет” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия. Гласуване по пакет „Мобилност” днес няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие”. Това заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред Нова телевизия.

По-рано излезе информация, че Европейският парламент е насрочил за сряда обсъждане и гласуване на промени в правилата за международните пътни превози.

Обсъжданията в последната година очертаха различия във виждането на евродепутатите и на транспортните министри за необходимите промени. Представители на парламентарните групи потвърдиха, че обсъжданите текстове водят до видимо разделение по оста изток-запад.

Пред сградата на ЕП в Страсбург е насрочен протест на превозвачи от България, Румъния, Полша, Литва и Словения.

Българските превозвачи подготвят щурм на Европейския парламент в Страсбург срещу пакета "Мобилност". Те наеха и самолет, с който ще отпътуват за протеста по-късно днес. От България тръгват 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета, в подкрепа на родните шофьори. От бранша заявиха, че започва икономическа война срещу сектора.

„Ние отиваме да окажем подкрепа на нашите евродепутати, които свършиха огромна работа. Те наистина работиха много и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разума, който най-сетне проговори в ЕП”, каза Арабаджев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?