Следвайте ни

Обрат! Диктаторът Ким се извини за убития зверски южнокореец

viber icon

Не може да бъде вярно! Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се извини! Диктаторът го направи заради смъртта на южнокорейски правителствен служител, който беше застрелян от севернокорейски войски след преминаване на морската граница между двете страни, предава CNN.

В писмо, изпратено до Южна Корея, страната отговоря, че неидентифициран мъж е установен да плава върху обект в морето. В него се твърди още, че той е получил около 10 изстрела, след като не се е съобразил с искането на войник да се идентифицира.

Северна Корея обявява, че „след изстрелите върху плаващия обект е останала само локва кръв”. Войниците предположили, че мъжът е мъртъв и изгорили на място плаващото средство, спазвайки мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19 в Северна Корея.

„Председателят Ким Чен Ун поиска да предадем, че изпитва голямо съжаление, че вместо да оказваме помощ на нашите сънародници от Юга, които се борят с пандемията от коронавирус, ние разочаровахме президента Мун и тях, след това невиждано нещастие в нашето море“, пише още в писмото.

В изявлението се добавя, че Северна Корея е засилила морското си наблюдение и се извини за „инцидента, който ще окаже негативно влияние върху междукорейските отношения“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?